Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakten tillbaka i Sundsvall Hockey

Sedan i början av december har Magnus Åkerlund borta från Sundsvall Hockeys mål.
Nu är han tillbaka.
– Det här har man längtat efter, säger målvakten.

Annons

I början av december ådrog sig Magnus Åkerlund en knäskada efter en kollision en motståndare.

Sedan dess har han varit på skadelistan i Sundsvall Hockey innan han fanns med som reserv bakom Marcus Olsson i senaste matchen mot Almtuna.

När Sundsvall i dag ställs mot BIK Karlskoga är Åkerlund tillbaka på riktigt – i målet.

– Det har gått lite snabbare än vad man trodde i början. Rehaben har svarat bra och jag har några rejäla träningspass i mig, så nu är det bara att gå ut och hitta spelet, säger Åkerlund.

Och visst är det en spelsugen målvakt som är tillbaka.

– Det här har man längtat efter. Det är kul att äntligen vara med och spela igen, säger han.

Tidigare under karriären har Åkerlund haft problem med ett knä, men under de senaste säsongerna har han varit skadefri.

– Peppar peppar så har jag varit skadefri, men olyckor kan hända. Det är klart att det har varit jobbigt att stå på sidan och inte kunna på verka på något sätt. Så det har varit tufft på många sätt, säger han.

Någon lugn återkomst förväntar han sig däremot inte. BIK Karlskoga väntar i Nobellhallen. Senast lagen möttes i Värmland föll Sundsvall med 2–5.

– Det är omöjligt att säga hur matchen blir, men man vet ju att det är ett otroligt skickligt lag. Så det blir tufft, absolut, men vi åker ned och hoppas på att göra en så bra match som möjligt, säger Åkerlund.

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.