Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvaktsrockad aktuell i Ånge

Lloyd Saxton ska provträna på nytt med allsvenska Gefle i veckan.

Då siktar Ånges tränare Benny Matsson in sig på hans efterträdare: GIF Sundsvalls Johan Sjöberg.

– Han har en jättepotential, säger Matsson.

Ånge svarade för en stark säsong som slutade med uppflyttning till division II. En av de stora bidragande orsakerna var 23-årige Lloyd Saxton, målvakten som svarade för en stark säsong och som återigen drar till sig intresse från större klubbar.

Redan i fjol var han ner och provtränade med Gefle vid ett flertal tillfällen samtidigt som intresse även fanns från andra klubbar. Saxton blev dock kvar i Ånge ett år till men nu är det dags igen för ett besök till Gävle.

– Jag betraktar honom redan som förlorad, om inte till Gefle så någon annanstans, säger Benny Matsson som ändå inte sörjer att han tappar en viktig spelare.

– Han var bra redan i fjol och var ännu bättre i år, det är bara roligt om han får chansen. Någonstans är det ju också en del i att man håller på; att få kunna se spelare ta sig vidare i karriären.

Med Saxton på väg vidare mot större uppgifter letar Ånge efter en ersättare och där ligger det största intresset på GIF Sundsvalls målvakt Johan Sjöberg.

20-åringen som inför årets säsong plockades upp i A-lagstruppen och som under hösten, när Tommy Naurin kom tillbaka, varit utlånad till IFK Sundsvall i division III.

– En jätteintressant spelare som jag tror skulle kunna kliva in och göra ett bra jobb hos oss, säger Benny Matsson.

– Men först måste vi avvakta lite i och med att det är en GIF-kille. Vi måste veta hur de tänker och deras serietillhörighet måste också bli klar.