Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktsrockad aktuell i Ånge

/

Lloyd Saxton ska provträna på nytt med allsvenska Gefle i veckan.

Då siktar Ånges tränare Benny Matsson in sig på hans efterträdare: GIF Sundsvalls Johan Sjöberg.

– Han har en jättepotential, säger Matsson.

Annons

Ånge svarade för en stark säsong som slutade med uppflyttning till division II. En av de stora bidragande orsakerna var 23-årige Lloyd Saxton, målvakten som svarade för en stark säsong och som återigen drar till sig intresse från större klubbar.

Redan i fjol var han ner och provtränade med Gefle vid ett flertal tillfällen samtidigt som intresse även fanns från andra klubbar. Saxton blev dock kvar i Ånge ett år till men nu är det dags igen för ett besök till Gävle.

– Jag betraktar honom redan som förlorad, om inte till Gefle så någon annanstans, säger Benny Matsson som ändå inte sörjer att han tappar en viktig spelare.

– Han var bra redan i fjol och var ännu bättre i år, det är bara roligt om han får chansen. Någonstans är det ju också en del i att man håller på; att få kunna se spelare ta sig vidare i karriären.

Med Saxton på väg vidare mot större uppgifter letar Ånge efter en ersättare och där ligger det största intresset på GIF Sundsvalls målvakt Johan Sjöberg.

20-åringen som inför årets säsong plockades upp i A-lagstruppen och som under hösten, när Tommy Naurin kom tillbaka, varit utlånad till IFK Sundsvall i division III.

– En jätteintressant spelare som jag tror skulle kunna kliva in och göra ett bra jobb hos oss, säger Benny Matsson.

– Men först måste vi avvakta lite i och med att det är en GIF-kille. Vi måste veta hur de tänker och deras serietillhörighet måste också bli klar.

Annons