Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma åtalas för hot mot sonens vårdare

En mamma som misstänks trakassera sin sons vårdpersonal åtalas nu för olaga hot. Mamman ska bland annat ha sökt upp anställda i deras hem.

Sonen som är vuxen och bor i egen lägenhet är i behov av vårdpersonal men under lång tid ska hans mamma ha trakasserat de anställda. I maj 2015 misstänks hon ha ringt och hotat två anställda som då beslutade sig för att polisanmäla mamman.

I förhör berättar de anställda att mamman verkar besatt av sonen och att hon oroar honom med sitt beteende. Mamman ska bland annat ha sökt upp anställda i deras hem, ringt dem på deras privata telefoner och uttalat olika hot. En anställd berättar också att mamman försökt muta henne för att ta på sig fler pass hos sonen eftersom mamman föredrar henne framför annan personal.

Enligt de anställda tvingas de jobba med dubbel bemanning hos vårdtagaren på grund av mamman. Hon ska också spela in samtal med personal och hota med att hänga ut dem i media, dessutom ska mamman ha utgett sig för att vara sjuksköterska för att få ut information om sonen som hon inte har rätt att ta del av.

Mamman förnekar brott och säger att de anställda ljuger för att komma i bättre dager. Hon anser också att de anställda inte har utbildning för det arbete de ska utföra.