Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma döms efter misshandel av flicka på Arenaskolan

Två tjejer kom i luven på varandra i skolan.
Det slutade med att mamman åtalades för misshandel.
Nu har domen fallit.

För drygt ett år sedan inträffade ett bråk mellan två tjejer på Arenaskolan. Det bråket fick en av elevernas mamma vetskap om och åkte då till skolan.

Där kom hon i bråk med flickan som dottern haft ett handgemäng med och då ska mamman ha slagit flickan i ansiktet med knuten näve. Det bråket ska flera personer ha blivit vittnen till och det ska också ha spelats in på film med mobiltelefoner.

Mamman åtalades för misshandel men själv menar hon att hon aldrig slagit flickan. Tingsrätten anser sammanfattningsvis att det inte råder något tvivel om att mamman slagit eleven. Det bygger på flera vittnesuppgifter som rätten anser som mycket trovärdiga och på inget sätt överdrivna.

Därför finner rätten att mamman ska dömas för misshandel. Påföljden blir villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Mamman ska också betala skadestånd till flickan. Eftersom brottet, som skedde i skolans lokaler inför skolkamrater och lärarpersonal, innebär en så pass allvarlig kränkning så ska mamma betala 5 000 kronor i skadestånd till eleven.