Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma fick hotfulla SMS: "Du e fett död snart"

Kvinnan fick hotfulla SMS från sin egen dotter och dennes väninna.
"Vi ses med en slägga bakom din dörr" och "Du e fett död snart" skrev kvinnorna bland annat.
Nu döms de för övergrepp i rättssak.

Kvinnorna är missbrukare och ilskande till på mamman bland annat för att hon polisanmält sin egen dotter. De skickade flera SMS till mamman där de hotade att misshandla och döda henne, om hon inte lämnade dottern i fred och tog tillbaka sin polisanmälan.

Mamman blev mycket skärrad av meddelandena. Dottern har tidigare dömts för misshandel och flera andra brott, så hon tog hoten på allvar. Hon fick svårt att sova, kunde inte bo kvar hemma i bostaden och kände ständig rädsla.

Under polisförhören och rättegången som följde har de båda kvinnorna delvis erkänt brotten, men samtidigt uppgett att de har svårt att minnas vad de skrev i meddelandena eftersom de skickade alla SMS när de var kraftigt påverkade av alkohol och andra droger.

Nu har Sundsvalls tingsrätt dömt båda två för övergrepp i rättssak. Dotterns väninna döms även för olaga hot eftersom hon skrev de mest hotfulla meddelandena.

Kvinnorna döms till skyddstillsyn med övervakning och slipper fängelse eftersom båda nu sitter på behandlingshem för att försöka bli av med sitt missbruk.