Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma inför rätta för kidnappning av barn – greps av polis i Spanien

I dag inleds rättegången mot den mamma från Sundsvall som står åtalad för att ha kidnappat två av sina barn och fört dem till Spanien.

Mamman som står åtalad misstänkt för grov egenmäktighet med barn tog med sig två av sina barn och åkte till Spanien trots att det var pappan som hade vårdnaden om barnen.

Förutom mamman står ytterligare två kvinnor åtalade för medhjälp. De misstänks bland annat ha förmedlat pengar till kvinnan när hon befann sig utomlands.

Kvinnorna ska ha haft ett system för att kommunicera med varandra utan att lämna några spår efter sig. Bland annat hade de skapat ett mejlkonto där de kunde logga in för att skriva och läsa meddelanden utan att ens skicka dem.

I december fick polisen ändå upp spår efter mamman som greps i Spanien. Hon har i förhör sagt att hon och barnen behövde komma bort en tid tillsammans men har inte kunnat svara på hur länge hon hade tänkt vara borta eller hur hon skulle ta sig hem igen eftersom hon hade slut på pengar då hon greps.