Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma mördade sina fem barn

En belgisk kvinna stod inför rätta på måndagen, åtalad för mord på sina fem barn. Hon kommer troligen att dömas till livstids fängelse för dåden.

Rättegången, som väntas pågå i två veckor, ska försöka utröna vad som drev Genevieve Lhermitte att knivmörda sin son och sina fyra döttrar i deras gemensamma hem i Nivelles, tre mil söder om Bryssel.

Vid öppnandet av rättegången beskrev sig den 42-åriga kvinnan som ”en lärare och mamma” och undvek att titta på sin make, Bouchaib Moqadem, som hon anklagat för att ha vägrat se hennes depression och lidande som föregick morden.

En eftermiddag i slutet av februari 2007, några timmar innan Moqadem skulle återvända från en resa till Marocko, kallade Lhermitte upp sin sjuåriga dotter till övervåningen och sade att hon hade en överraskning åt flickan. Kvinnan ströp då dottern och skar henne med en stor kökskniv.

Under den följande timmen dödade hon sedan sina fyra andra barn, en efter en, på samma sätt.

Därefter satte hon barnen i sina sängar, med kramdjuren i famnen. Slutligen knivhögg hon sig själv i bröstet. Skadad, men fortfarande vid medvetande, ringde hon larmtjänsten och berättade vad som hänt.