Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen misstänkt för grov misshandel på tvååring

En tvåårig pojke utsattes under torsdagskvällen vid 18-tiden för grovt våld på busstorget i centrala Östersund. Nu har polisen gripit en man i 60-årsåldern som jobbar som busschaufför. Efter beslut av åklagare är mannen anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

Annons

Bussföraren misstänks ha misshandlat tvååring grovt – nekar till allt

Överfallet, som beskrivs som mycket grovt, inträffade vid 18-tiden på torsdagskvällen. En okänd man ska ha attackerat pojken som stod och väntade på bussen med sin mamma och sina syskon. Enligt vittnesuppgifter ska pojken ha slagits till marken och sedan blivit sparkad. Gärningsmannen ska sedan ha cyklat från platsen, i riktning norrut längs Rådhusgatan. Pojken ska ha fått lindriga skador.

Vittnen ska ha uppgett att mannen var klädd som en busschaufför och polisen gick tidigt ut med de uppgifterna. Den nu anhållne mannen är anställd av ett bussbolag enligt åklagare Stefan Ekeroth. Händelsen rubricerades ursprungligen som mordförsök. Maria Olofsson, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, säger att den rubriceringen byggde på vittnesuppgifter om våld mot tvååringens huvud.

– Någonstans måste vi börja och när vi fick uppgifter om att man ger sig på huvudet på ett barn så är man likgiltig för hur det kan gå.

Anledningen till att det i stället rubriceras som grov misshandel är att det i nuläget inte går att styrka något uppsåt. Maria Olofsson vill dock inte gå in närmare på hur och var mannen greps och vad han har sagt om händelsen. Hon vill fortsätta att utreda och värdera uppgifter innan polisen går ut med någon mer information.

Hur känns det att ha en misstänkt gärningsman?

– Ja, det är vårt mål att vi ska få fram en gärningsman, och få den personen lagförd, så har vi tagit rätt person är det jättebra.

Hon vill inte närmare gå in på hur säker hon är på att polisen har rätt person. Men mannen är på sannolika skäl anhållen för grov misshandel efter beslut av chefsåklagare Stefan Ekeroth. Han säger till ÖP att mannen delvis överensstämmer med signalementen.

Vad säger mannen om anklagelserna?

– Det är för tidigt och känsligt läge för att lämna mer information, säger Stefan Ekeroth.

Senast på måndag vid lunchtid måste åklagaren släppa mannen fri eller begära honom häktad.

Andra artiklar:

Busschauffören fortfarande misstänkt för grovmisshandel av tvååringen

Tvååring utsatt för mordförsök på busstorget

Polisen går ut med signalement efter misstänkta mordförsöket på tvååringen

Polisen på plats på busstorget: Vi jobbar för högtryck