Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anmäldes försvunnen i Bollstabruk – hittades nedkyld i å

En man som anmäldes försvunnen i Bollstabruk i Kramfors kommun hittades av polis flera timmar senare.
Mannen låg i vattnet i en å.

Annons

Vid 00.30-tiden fick polisen in en anmälan om en försvunnen man i trakterna kring Bollstabruk i Kramfors kommun.

– Mannen hade sagt till en anhörig att han skulle gå från Bollstabruk till Nyland, men sedan gick han inte att få tag på, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen åkte ut till den plats där mannen senast hade setts, i närheten av Vårdhemsvägen.

– Då hörde patrullen någon som ropade på hjälp ner mot vattnet. Patrullen letade länge efter någon person med det var svårt att se, det var kolsvart där, säger Martin Södervall.

Polisen larmade räddningstjänst och ambulans som kom och hjälpte till i sökandet.

Till slut, vid 03.50-tiden hittades mannen – i vattnet under gångbron över Svedjeån som går mellan Edsfjärden och Bollstafjärden, omkring 600 meter ifrån där mannen senast hade setts till.

Mannen kunde dras upp ur vattnet och visade sig vara den man som hade anmälts försvunnen. Han var nedkyld men vid medvetande och fördes med ambulans till sjukhus. Vi har sökt information om mannens tillstånd men Sollefteå sjukhus hade på tisdagseftermiddagen inga uppgifter att lämna ut.

– Hur han hamnade i vattnet är oklart, vi vet inte alls vad som har hänt. Vi vet inte heller hur länge han har legat där, säger Martin Södervall.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.