Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas efter cykelolycka på omstridd Alnöväg

En man åtalas misstänkt för att ha orsakat en trafikolycka med en cyklist i juli. Olyckan inträffade på en omstridd vägsträcka vid Bänkåsviken på Alnö.

Annons

Mannen som körde personbil svängde vänster från huvudled in mot en parkering vid badplatsen i Bänkåsviken. En mötande cyklist hann inte få stopp utan tvingades väja men körde då in i en annan bil som stod vid korsningen och väntade på att kunna svänga höger.

Cyklisten klarade sig utan allvarligare skador men hans dyrbara cykel blev delvis förstörd.

Mannen som nu åtalas för brott mot trafikförordningen har i polisförhör förnekat brott och sagt att han inte gjorde något fel men att cyklisten kom i högt tempo och kan ha drabbats av panik när han upptäckte bilisten. Nu blir det upp till tingsrätten att bedöma ärendet.

Kraven på gång- och cykelvägar på Alnö har framförts vid upprepade tillfällen och situationen för de oskyddade trafikanterna har debatterats i flera år. Trafikverkat har sagt att man saknar pengar för att bygga cykelväg längs den aktuella sträckan och Sundsvalls kommun har både lovat och tagit tillbaka löftet om att förlänga cykelvägen från Raholmen till Bänkåsviken.