Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas efter trafikolycka på övergångsställe i Birsta – körde på cyklist

En man i 80-årsåldern åtalas för bland annat vållande till kroppsskada efter en trafikolycka som uppstod i januari. Mannen ska då ha kört på en cyklist på ett övergångsställe.

Det var i slutet av januari i år som en cyklist ska ha blivit påkörd av en bil på ett övergångsställe i Birsta, Sundsvall. Enligt mannen på cykeln och flertalet vittnen har cyklisten regelrätt försökt korsa ett övergångsställe vid en rondell då en bil ska ha kört på honom.

Bilens förare, en man i 80-årsåldern, förnekar dock brott och anser att cyklisten måste ha uppträtt vårdslöst i trafiken och med små marginaler försökt hinna förbi på övergångsstället innan bilen hunnit passera. Dessutom skyller föraren även på dålig syn på grund av stark solljus.

Den påkörda cyklisten ska efter olyckan ha fått smärtor i knä och huvud samt illamående och skrapsår i ansiktet. Föraren åtalas nu för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppskada.

FLER NYHETER:

Timrå tog tredje raka hemmasegern – bröt AIK:s segersvit

För Plus-kunder: Tilda Lindgren, 27, satsar i Kovland

Gymnastiktränare anmäls för flera års trakasserier: "Har förstört livet för flera"

För Plus-kunder: Efter kritiska insändaren om äldrevården – Sandra, 24, ryter ifrån: "Det är ren lögn"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.