Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas för att ha slagit gravid flickvän

Fler vittnen ingrep när de såg en man i 20-årsåldern slå en kvinna så att hon föll till marken på Storgatan i Sundsvall. Nu åtalas mannen.

Annons

Vittnena var på väg mellan två krogar i centrala Sundsvall den 6 december när de fick se en man slå en kvinna så att hon föll till marken. I förhör berättar ett vittne att sällskapet skyndade fram och frågade mannen vad han höll på med, samtidigt bildade vittnena en ring kring kvinnan så att mannen inte skulle komma nära henne igen.

Sällskapet larmade polisen och kvinnan berättade då att hon var gravid och att mannen var hennes pojkvän. Han ska föst ha knuffat kvinnan och sedan slagit henne i nacken med ett knytnävsslag.

Mannen var inte kvar på platsen när polisen kom dit men han anhölls och häktades senare eftersom det ansågs finnas risk att han annars skulle kunna undandra sig lagföring och påverka kvinnan att inte lämna riktiga uppgifter om händelsen.

Nu åtalas mannen för misshandel, i polisförhör har han förnekat brott. Han säger att kvinnan sagt att hon skulle polisanmäla honom för att han inte längre ville vara tillsammans med henne.