Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man avstängd från simhallen i Matfors – lyfte bort barn efter krock i bassängen

Avstängningen grundas i en incident från den 23 mars i år, då fritidsbarn var och badade i simhallen i Matfors. Ett barn ska då av misstag kom in på motionssimbanan och krockat med en man som kommit simmande i hög fart.

Mannen ska ha blivit rejält upprörd efter händelsen och lyft barnet på ett hårdhänt sätt, enligt fritidspersonal på plats. Barnet blev också rejält skärrat efter händelsen och har varit rädd för att stöta på mannen igen, enligt rapporten.

Mannen nekar själv till anklagelserna och har istället anmält kommunen efter att ha nekats tillträde till simhallen. Han skriver att han flera gånger påtalat problem med att barn kommer in på motionsbanan och hamnar i vägen för motionssimmare.

Mannen har även tidigare varit inblandad i liknande händelser, bland annat två incidenter från 2014, då han ska ha betett sig på ett otillbörligt sätt mot barn som kommit i vägen när han simmat, enligt rapporten.

”Intresset att skydda de andra simhallsgästerna och kunna erbjuda dem en trygg miljö väger i detta fall tyngre än mannens enskilda intresse av att kunna bevista anläggningen,” skriver kultur- och fritidsnämnden i beslutet att stänga av mannen från att vistas i simhallen. Beslutet gäller vidare tills den 31/5.

FLER NYHETER:

Insändare: Kvinnan på krogen var "awesome" – stå på dig, låt dig inte tryckas ned

För Plus-kunder: Tiggarläger vid skola skapar oro: "Önskar att de fick någon annanstans att bo"

TV: Tung förlust i premiären för SDFF – kolla in höjdpunkterna här

För Plus-kunder: Tv-profilen uppmanar till blöjbojkott – efter logistikparkens positiva besked: "Fått springa över halva stan"