Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man dog efter att ha skjutits av polis i Örebro: "Kör mot polismannen som då avlossar sitt vapen"

En man dog efter att ha skjutits av polis i centrala Örebro på tisdagskvällen.
Efter en vild biljakt körde mannen mot en polisman som då avlossade flera skott mot bilen.

Händelsen hade sin början vid 21.40-tiden när en polispatrull begärde förstärkning med anledning av en biljakt.

– Det har föranletts av att man följer efter en bil i hög hastighet genom centrala Örebro. Den här bilen framförs av en person som inte för avsikt att stanna för polismans tecken, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen i Bergslagen, till Nerikes Allehanda.

Ytterligare en polispatrull anslöt och jakten gick vidare ut på E18 och sedan in i centrala Örebro igen. Bilisten krockade med både räcken och refuger längs vägen.

Till slut fick polisen stopp på bilföraren – men han ska då ha försökt köra på en polisman som svarade med att avlossa sitt tjänstevapen.

– Föraren kör mot polismannen som då avlossar sitt vapen en gång, vilket inte får önskad effekt. Då avlossar polismannen ytterligare skott, säger Tommy Lindh.

Gärningsmannen lyckades sedan fly igen, och bilen hittades senare med krossade fönsterrutor och punkterade däck. Föraren anträffades och fördes med allvarliga skador till sjukhus, där han senare avled.

– En utredning angående mordförsök och grov vårdslöshet i trafik är upprättad, berättar Lindh.

En utredning har också inletts när det gäller polismannen som avlossade sitt tjänstevapen.