Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms till fängelse efter upprepade hot

När mannen hotade kvinnan och sa att han inte var färdig med henne än blev hon skräckslagen. Han har misshandlat henne grovt tidigare och hon var rädd att han skulle göra allvar av hoten om att döda henne.

För drygt två år sedan dömdes mannen från Ånge till fängelse för grov kvinnofridskränkning och grov misshandel mot en kvinna han tidigare levt tillsammans med. I höstas dömdes han på nytt för att ha hotat kvinnan och hennes föräldrar. Nu döms han än en gång för brott mot kvinnan och hennes mamma.

Läs även: Kraftig ökning av antalet närståendebrott

Även den här gången har mannen uttalat hot, via telefon men också när han träffat kvinnan. I förhör har han förnekat brott men bland bevisen mot honom finns bland annat inspelade telefonsamtal där han hotar henne och hennes mamma.

Under rättegången mot mannen har flera vittnen bekräftat olika delar ur kvinnan berättelse om hur hon stötte på mannen utomhus i Ånge den 12 januari i år. Ett vittne har sagt att hon aldrig tidigare sett kvinnan så rädd som den gången och att det efteråt var vittnet som tillsammans med en socialsekreterare övertalade kvinnan att polisanmäla hotet.

Sundsvalls tingsrätt dömer nu mannen till fängelse i två månader, dessutom förverkas tidigare villkorligt medgiven frihet om fyra månader. Mannen som varit häktad under utredningen ska stanna kvar i häktet i väntan på att fängelsedomen vinner laga kraft mot honom.