Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man försökte avstyra bråk – misshandlades och fördes till sjukhus

En man försökte avstyra ett bråk mellan ett par på gatan under natten mot söndag – men blev attackerad av mannen i paret och skadades så illa att han fick föras till sjukhus.

Annons

Målsägaren, som är i 30-årsåldern och inte ska känna paret ifråga, försökte avstyra ett bråk på Nytorget i Sundsvall.

– Det har varit någon form av dispyt, där den misstänkte har stått och tjafsat med sin flickvän och då är det en som lägger sig i och frågar varför de bråkar. Då slår den misstänkte honom med knytnäven i ansiktet flera gånger så han börjar blöda lite från munnen och får en rätt rejäl bula. Han förs med ambulans till sjukhuset, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid polisen.

Den misstänkte gärningsmannen, som är ett par år yngre än målsäganden, kunde gripas och fördes till polisstationen. Han var berusad och har inte kunnat höras under natten.

Enligt Robert S Öhman verkar de två männen inte känna varandra sedan tidigare.

Den misstänkte gärningsmannens bakgrund bidrog starkt till att polisen valde att gripa honom.

– Han är tidigare dömd för våldsbrott och är villkorligt frigiven. Det är därför han är gripen nu, för att förhindra fortsatt brottslighet, säger Robert S Öhman.

En åklagare kommer efter förhör att besluta om mannen ska anhållas eller friges.

Uppdatering söndag 12.30:

Den misstänkte mannen har anhållits misstänkt för misshandel.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!