Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man försökte hugga personal på asylboende – greps av polis

Två bröder har gripits av polisen efter ett bråk på ett asylboende i Nordanstigs kommun under måndagskvällen.
En av männen ska ha försökt hugga en ur personalen med ett tillhygge och de båda har slagit sönder inredning på boendet.

Klockan 22:47 på måndagen larmades polisen om ett bråk på ett asylboende.

– Det inkommer som att det ska vara flera skadade på platsen och det skickas fyra ambulanser samt polispatruller. Det visar sig vara en asylsökande som har försökt hugga en ur personalen med ett föremål, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Läs också:

Bilden av bråkiga asylboenden felaktig: "Det är inga arméer som kommer"

Mannen greps, men var skadad och fördes först till Hudiksvalls sjukhus. Enligt Peter Hultqvist ska det inte handla om några allvarligare skador. Den gripne är också den ende som är skadad i ärendet, trots att larmet från början talade om flera skadade.

Det hela ska ha börjat när manen, som är i 25-årsåldern, bad om att få medicin eftersom han inte mådde bra. En man i personalen erbjöd honom Alvedon, vilket var det enda läkemedel som fanns tillgängligt.

Mannen godtog inte förslaget utan blev arg och började slå mot personalen, men slagen träffade inte. Han kastade också saker omkring sig och personalen tog sig ut från boendet och hämtade en till kollega.

När de återvände ska den 25-årige mannen ha hunnit slå sönder en del möbler och även skadat sig själv.

En av männen i personalen försökte tala mannen tillrätta och det var då som den misstänkte gärningsmannen försökte hugga mot personen med ett tillhygge. Även denna gång missade han, då andra asylsökande grep in och förhindrade angreppet.

Personalen återvände ut och kunde se hur mannen och hans bror fortsatte att slå sönder inredning, därefter hoppade den misstänkte gärningsmannen ut genom ett fönster och jagade dem. Till slut kunde mannen övermannas och hållas fast tills polisen anlände och kunde gripa honom och hans bror.

Mannen i 25-årsåldern är misstänkt för försök till grov misshandel och skadegörelse och hans bror är misstänkt för skadegörelse. Båda var berusade och i behov av att nyktra till på polisstationen innan förhör. Därefter kommer en åklagare att fatta beslut om de ska anhållas eller friges.