Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man från Västernorrland hittad död efter klättringsolycka i Lofoten

En man i 30-årsåldern från Västernorrland har omkommit i en olycka i Lofoten i Norge. Mannen som var och klättrade i området dog när han föll från en hög höjd på fjället.

Enligt NRK ska klättraren ha firat ned sig för stupet när någon del av utrustningen fallerade och han ska då ha fallit 300 meter nedför berget.

Det var en vän till mannen som anmälde olyckan sent på torsdagskvällen. NRK skriver att räddningsteamet försökte söka efter mannen under kvällen, men blev tvungna att avbryta insatsen strax efter midnatt på grund av mörkret.

För Plus-kunder: Svenska klätterförbundet om dödsolyckan i Norge: "En för årstiden komplicerad klättring"

Under fredagen fortsatte sökandet och mannen hittades då död. Anhöriga ska vara underrättade.

Initialt rapporterade P4 Västernorrland att mannen kom från Örnsköldsvik, men både svensk och norsk polis uppger att mannen var skriven i Sundsvall.

– Mannen är skriven i Sundsvall, det är i alla fall den informationen vi har fått från svensk polis, säger Odd Ivar Petterson vid polisen i Norge.

Enligt Robin Dahlberg, talesperson för förbundets säkerhetskommitté, är den omkomne mannen i 30-årsåldern. Tidigare rapporterades det att han ska ha varit i 20-årsåldern.

FLER NYHETER:

Krönika: Kvinnor behöver inte bara få ligga – utan också få älska – som män

För Plus-kunder: Extremt tidig vinterkräksjuka i länet – men en femtedel behöver inte vara oroliga

Jonas Södermark från Stöde fick inte skjuta – filmade den stirrande älgen i stället

För Plus-kunder: Tre nya partier i fullmäktige och Margareta Winberg i topp – nu är kyrkovalet sluträknat