Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man greps efter polisinsats på Östermalm: "Ska ha hotat med machete"

Vid 12.20-tiden på torsdagen greps en man på Östermalm i Sundsvall. Mannen ska ha gått runt och hotat en eller flera personer med en machete. Han släpptes efter förhör.
– Omständigheterna är oklara, säger Markus Isacson på polisens regionledningscentral.

Under torsdagen kallades en polispatrull till en adress på Östermalm. Polisen är förtegen vad som inträffat, men bekräftar att en man i 30-årsåldern har gripits.

– Omständigheterna är oklara, men vi är där och försöker utreda vad som hänt. Men ingen ska ha kommit till skada, säger Marcus Isacson.

Vid 15-tiden meddelar polisen att mannen är misstänkt för att ha hotat en eller flera personer med en machete.

– Polisen åkte till adressen efter att vi fått samtal om att han hotat folk och sedan sprungit från bostaden, säger Kenneth Magnusson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Efter att mannen gripits gjordes en husrannsakan i hans bostad för att se att det inte fanns någon skadad där.

– Efter husrannsakan fattade polisen även misstankar om narkotikabrott, säger Kenneth Magnusson.

Det är i nuläget oklart vart och varför mannen ska ha hotat personerna. Mannen släpptes av åklagare efter förhör. Han är fortfarande misstänkt för olaga hot.

– Omständigheterna är fortsatt oklara, men det är tveksamt om det där blir någonting. Vi får se vad utredningen visar, säger Jan-Erik Olsson vid polisen.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film eller bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten. För att skicka mms/sms: skriv ST följt av ditt tips till 72 023.