Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man greps under Sensommar – riktade spark mot polis

Vid ett ingripande under Sensommarfestivalen greps en man i 25-årsåldern. Vid omhändertagandet stretade mannen emot, uttalade hot och riktade en spark mot en av poliserna. Nu döms han i Sundsvalls tingsrätt på flertalet punkter.

Det var under sommarens festival vid Norrporten Arena som polisen beslutade sig för att omhänderta en av besökarna för berusning.

Vid stängningsdags bevakade polisen entrén till festivalområdet.

Mannen kom ut från festivalområdet och vi bestämde oss för att prata med honom. Han ska då ha blivit otrevlig och ovillig att prata. På grund av hans berusningsgrad tog vi beslut att han skulle omhändertas, berättar en av poliserna.

Läs mer: Anmälan om sexuellt ofredande på Sensommar: "Ung tjej ska ha blivit antastad"

När de greppade tag i mannen ska ha ha blivit våldsam och inte velat samarbeta. Här har han uttalat hot till mot en av poliserna och stretat emot.

De båda poliserna vittnar också om att mannen ska ha riktat en spark mot ena av dem, men som hon lyckades parera. Sundsvallsbon hamnade till slut på marken och kunde gripas.

Han har själv i förhör medgett att han varit väldigt berusad och har vaga minnesbilder av kvällen. Han nekar till alla anklagelserna.

I veckan dömdes han av Sundsvalls tingsrätt för hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Mannen åtalades också för ringa narkotikabrott, vilket har skett vid en annat tillfälle.

Sundsvalls tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar.

Läs också: Bråk urartade på parkering i Birsta – nu döms en av männen till fängelse