Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man gripen utanför Kramfors – misstänkt för våldtäkt

Under natten till måndagen greps en man i 35-årsåldern misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en ort i Kramfors kommun.
– En man sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, säger assistentåklagare Jimmy Holmgren.

För Plus-kunder (uppföljning under tisdagen): Efter misstänkta våldtäkten i Kramfors – mannen släppt på fri fot: "Inget brottsligt"

Under natten till måndagen gick polisen ut med uppgifterna om att en man hade gripits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i 25-årsåldern i en ort utanför Kramfors.

Mannen, som är i 35-årsåldern, greps under natten mot måndagen och fördes till polisstationen i Härnösand för vidare utredning.

– Det är en man som sitter anhållen misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt, säger assistentåklagare Jimmy Holmgren som leder förundersökningen.

Inledningsvis var polisen förtegen om händelsen och det är i nuläget oklart hur våldtäkten har gått till. Våldtäkten polisanmäldes av kvinnan vid 23-tiden på söndagskvällen och polisen uppger att den ska ha skett inne i en bostad i Kramfors kommun under natten mellan lördag och söndag.

Under måndagen har polisen gjort en brottsplatsundersökning och man har gjort vissa beslag som har koppling till händelsen.

Den utsatta kvinnan fördes till sjukhus för ett så kallat rape-kit, som är en metod som används för att säkra teknisk bevisning vid olika sexualbrott, framtagen av SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.

– Hon ska inte ha behövt någon sjukvård för skador, säger Caroline Flyborg.

Är mannen och kvinnan okända för varandra?

– De känner till varandra sedan tidigare, säger Jimmy Holmgren.

Vad gör ni nu?

– Vi kommer att hålla kompletterande förhör med kvinnan och den misstänkte mannen. Vi kommer även att undersöka de saker som har tagits i beslag, säger Jimmy Holmgren.

Den misstänkte mannen är hemmahörande i Kramfors kommun.

FLER NYHETER:

Annika färgsätter allt – till och med diskmaskinen: "Färg är som vitaminer för mig"

För Plus-kunder: Lotten vägde bara 24 kilo – berättar om kampen tillbaka: "Nu ska jag leva livet som jag missat"

► Kultur: Katarina Östholm: Hela Sverige kan inte leva – vi har inte råd med alla bidragsslukande stödområden

För Plus-kunder: Premiär för Veckans flippmacka och puck out i Hockeyallsvenskan: "Tråkigt för svensk hockey"