Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hällde varm gröt över sitt ex och hotade att skära huvudet av dottern – nu döms han

En man i 50-årsåldern från Ånge kommun, hällde varm gröt över sitt ex framför deras gemensamma dotter. Mannen har också vid ett annat tillfälle kastat in kvinnan mot ett kylskåp och hotat dottern med att skära av hennes huvud. Nu döms han för brotten.

Mellan 2013 och 2016 har mannen misshandlat sin dåvarande sambo vid två tillfällen. Mannen, som är i 50-årsåldern satt en dag vid köksbordet och åt gröt. Enligt kvinnan var mannen mycket berusad vid detta tillfälle. Han gick sedan fram till henne och hällde varm gröt över hennes huvud. Kvinnan har berättat i förhör att det gjorde mycket ont och att den varma gröten som hamnade i pannan, ledde till att hon fick brännblåsor.

50-åringen erkänner att han åt gröt den aktuella kvällen, men att han inte har något minne av att han ska hällt den över kvinnan. Deras gemensamma dotter blev vittne till händelsen.

Vid ett annat tillfälle, när mannen också var berusad, tog han tag i kvinnans armar och kastade iväg henne mot ett kylskåp. Detta resulterade i att kylskåpsdörren lossnade, och att hon hamnade på golvet. 50-åringen tog sedan ett grepp om hennes hår och det medförde att hon tappade en "fläck" i omkrets av en femkrona, med hår. Även denna gång blev deras dotter vittne till händelsen.

Mannen nekar till att han ska kastat in kvinnan i kylskåpet och han menar att han inte ens skulle orka lyfta upp henne i håret.

När familjen var på en semesterresa blev mannen även denna gång mycket berusad och hotade sin dotter med att han skulle skära av hennes huvud. Han ska ha uttryckt orden "Har du sett en kropp utan huvud?" som han riktade mot flickan.

Tingsrätten bedömer att det är styrkt att mannen hällt gröten över kvinnan och att han kastat in henne mot kylskåpet. Detta bland annat efter fotografier som de tagit del av. Efter vittnesuppgifter döms han även för hotet mot sin dotter.

Nu döms mannen för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot. Påföljden bestäms till skyddstillsyn med samhällstjänst. Han ska även betala skadestånd till kvinnan på 14 000 kronor, och 5 000 kronor till sin dotter.

FLER NYHETER:

Giffarnas ekonomiska kris över – sponsorer lånar ut fem miljoner kronor till klubben

För Plus-kunder: Ny bar öppnar på Kyrkogatan i Sundsvall

Fastighetskungen Stig Svedberg krävs på miljoner – hyreshöjningar förhandlades inte

För Plus-kunder: Gladiatorerna nobbar Sundsvall – anledningen: "De vill förnya sig"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.