Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i 30-årsåldern anhållen misstänkt för mordförsök i Ragunda kommun

Vid niotiden på söndagsmorgonen hördes sirener i ett samhälle i Ragunda kommun. Det skulle visa sig att en man försökt döda någon han står i nära relation till.

– Det är en familjerelation och räddningsinsatsen har skett utomhus. Så här tidigt i förundersökningen vill jag inte gå in på närmare detaljer, säger Peder Jonsson som är presstalesperson vid Polisregion Nord.

Den misstänkte är en man i 30-årsåldern. Han anhölls av jouråklagare klockan 13.00 på söndagen och är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Klart är att polis- och räddningsinsatsen påbörjades vid niotiden. En person fördes till Östersunds sjukhus med helikopter och en misstänkt gärningsman greps på platsen.

En kvinna som befann sig i ett hus i närheten av den förmodade brottsplatsen under detta skede är chockad över det som inträffat.

– Det är fruktansvärt. Man tror inte att det ska hända här – i ett så litet samhälle där alla känner alla, säger hon.

Under söndagen pågick enligt ett arbete med att samla information om händelsen genom förhör av vittnen och undersökning av platsen.

Peder Jonsson vet inte hur mannen i 30-årsåldern ställer sig till de anklagelser som riktas mot honom. Han vet inte heller hur lång tid den inledande undersökningsprocessen kan tänkas ta.

– Jag tror att man kommer att fortsätta under de kommande dagarna, för även om sådana här ärenden ska hanteras skyndsamt så kan vi inte forcera. Det finns goda skäl att tala med folk runt om kring för att få en bild av vad som hänt – och det är inte säkert att alla förhör kan genomföras i dag, säger han.

På måndagen är det troligt att ärendet hamnar på åklagarkammaren i Östersund, enligt Peder Jonsson. Då kommer också förundersökningen att ledas av någon i staden, istället för av jouråklagaren som har ansvaret i det inledande skedet.