Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i 60-årsåldern misstänks för sexköp av ung kvinna på hotell i Sundsvall

I fredags kväll kontaktade personal på ett hotell i Sundsvall polisen på grund av misstanke om ett pågående brott på ett av hotellets rum. Polispatrullen höll förhör med en man i 60-årsåldern som erkände att han köpt sex av en kvinna i 25-årsåldern, och att brottet begåtts på hotellrummet.

Vid 20-tiden i fredags kväll mailade en personal på hotellet polisen och berättade att det verkade som att en av hotellgästerna höll på att eller var på väg att köpa sex av en ung kvinna som setts på hotellet.

– Vi har ett väldigt bra samarbete med hotellnäringen i Sundsvall. De hör av sig till oss när de misstänker att något olagligt sker eller är på väg att ske på deras hotell, allt från narkotikabrott till prostitution. I det här fallet rörde det sig om det sistnämnda, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

När polispatrullen kom fram höll de förhör med den misstänkte gärningsmannen, som är i 60-årsåldern och inte hemmahörande i länet.

– Det var jag och en kollega som åkte dit och höll förhör med de inblandade, mannen och den unga kvinnan. Deras respektive historier stämde bra överens och han erkände på en gång att han hade köpt sex av den 25-åriga kvinnan, säger Henrik Blusi.

Inte heller kvinnan är hemmahörande i länet.