Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i 70-årsåldern döms för våldtäkt mot barn

I flera års tid ska en man i 70-årsåldern ha utfört sexuella handlingar på tre barn.
Nu döms han för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn.
Straffet blir två års fängelse.

Annons

På grund av barnens låga ålder har det varit stor sekretess kring förhandlingarna som skett bakom lyckta dörrar.

Det var i september som vi skrev om mannen, bosatt i Sundsvalls kommun, som då häktades.

Nu, två månader senare, har han fått sin dom. Han ska sitta två år i fängelse för våldtäkt mot barn och sexuellt umgänge med barn.

Mannen, som är i 70-årsåldern, har förgripit sig på barnen vid upprepade tillfällen genom att "fingra" på deras underliv.

Vid ett tillfälle ska han också ha gjort det på ett sådant sätt med ett av barnen, att det kan hållas jämförligt med samlag. Han har också lagt dess händer på sin penis vid flera tillfällen. Det barnet var närstående till mannen.

Mannen har nekat till samtliga anklagelser. Under huvudförhandlingen sa han att han bara avlastat sina trötta armar och axlar genom att hålla handen innanför barnens underkläder. Något som tingsrätten ser som en märklig efterhandskonstruktion.

Han frikänns från två åtalspunkter och det är sexuellt utnyttjande av underårig och sexuellt övergrepp mot barn för två andra tidsperioder, som sågs som preskriberade och svåra att styrka.

Förutom fängelsestraffet döms han till 130 000 kronor i skadestånd till ett av barnen och 60 000 vardera till de andra.