Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man körde bil alkoholpåverkad och orsakade trafikolycka – skyller ifrån sig på kvinna

En man i 55-årsåldern körde bil grovt alkoholpåverkad och körde in i mittvajerräcket på E4 i Timrå. Något som mannen själv nekar och menar att det var en kvinnlig medpassagerare som körde. Det gick dock inte hem i rätten.

En decemberdag för två år sedan fick polisen ett samtal om att en bil kört in i mittvajerräcket på E4 i Timrå. En man som bevittnat olyckan berättade för polisen att det satt en man och kvinna i bilen som båda verkade kraftigt berusade.

Det skulle senare visa sig att mannen som är i 55-årsåldern, hade 1,93 promille alkohol i blodet. Mannen själv erkänner att han tidigare under kvällen druckit öl och var berusad. Men enligt honom var det kvinnan som körde.

"Såg en massa blinkade lampor överallt och förstod att vi kört av vägen. Klättrade då från passagerarsidan över till förarplats för att ta sig ut från bilen, eftersom det var väldigt mycket trafik på andra sidan bilen", säger mannen i förhör.

Tingsrätten bedömer att det är ställt utom allt rimligt tvivel att det är 55-åringen som kört bilen. Han ska därför dömas för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Mannen som finns under 40 avsnitt i belastningsregistret ska också avtjäna ett fängelsestraff på två månader.

FLER NYHETER:

Moa Wernblom om tiden efter pojkvännen Markus Olssons död: "Hockeyn är som ett andningshål"

För Plus-kunder: Förskjuten byggstart för Markus Näslunds lyxlägenheter: "Har varit frustrerande"

Kultur: "Det var nog bara ett fåtal som våldtog, men de blev lite av förebilder för många av oss"

För Plus-kunder: Sollefteå stadspark får isrink: "Allt som utvecklar centrum är positivt"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.