Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misshandlade kvinna med stol och hotade henne med köksverktyg – döms till fängelse

Mannen kastade en stol på kvinnans huvud och slog henne med knytnävsslag. Nu döms han till fem månaders fängelse för misshandel – och en rad andra brott.

Det var i november som mannen, som är i 30-årsåldern, misshandlade en kvinna han tidigare haft en relation med. Mannen kastade en stol på kvinnan som träffade henne i huvudet och på ryggen. Han misshandlade henne även med knytnävsslag.

Kvinnan fick sårskador på läppen, tungan och huvudet av misshandeln.

Vid samma tillfälle hotade mannen kvinnan genom att vifta köksverktyg framför henne och säga att han skulle döda henne.

Läs också: Misshandlade kvinna och hotade henne till livet med köksverktyg – man åtalas

Mannen döms även för att ha misshandlat kvinnan vid ett annat tillfälle i augusti i år. Båda brotten har begåtts på en adress i Sundsvall.

Han berättar i förhör att han varken kan förneka eller erkänna händelserna då han var alkoholpåverkad vid misshandelstillfällena.

Nu döms mannen till fem månaders fängelse för två fall av misshandel och olaga hot. Utöver det döms han även för försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, olovlig körning och grovt rattfylleri.