Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misshandlade och bet kvinna – uppger att det ska ha "svartnat" för ögonen

En man i 50-årsåldern tryckte ner en kvinnas ansikte mot ett bord och bet henne i handen. Han välte sedan omkull hennes tvättmaskin på golvet. Kvinnan har berättat i förhör att mannen var som i en "annan värld" när han begick brotten.

I mars tidigare i år besökte mannen kvinnan i hennes lägenhet i Ånge. Enligt kvinnan har de båda varit goda vänner under en lång tid. Hon berättar i förhör att redan när mannen kom så hade han en ovanlig blick. Kvinnan tänkte bjuda honom på kaffe men han valde istället att dricka alkohol. Efter det spårade det.

50-åringen fick en ännu konstigare blick och blev "svart i ögonen". Han ska sedan hackat sönder ett mjölkpaket med en skruvmejsel och sedan gått fram mot kvinnan. Hon berättar i förhör att han började riva henne på halsen och tog tag i hennes överarm och tryckte hårt. Samtidigt som han tryckte hennes överarm bet han henne i handen.

Kvinnan lyckades komma loss från mannens grepp och gick till köket. 50-åringen följde då efter och tryckte ner hennes huvud på köksbordet, så hårt att hennes glasögon gick sönder.

Läs också: Flera fall av misshandel under natten – ett flertal personer i bråk på tågstationen

Hon berättar även i förhör att mannen blev som en annan person, och att det såg ut som att han var i en helt "annan värld". Sedan gick han in till toaletten och slet bort kontakten från tvättmaskinen och välte den upp och ner i hallen. Det var där och då hon fick möjligheten att fly till sin granne där hon larmade polis.

Mannen själv säger i förhör att han inte minns något från händelsen. Men att han inte tror att kvinnan hittar på.

Tingsrätten bedömer att kvinnan gett ett trovärdigt intryck. Hon har lämnat en detaljerad och sammanhängande berättelse. Hon vinner även stöd från två vittnen som sett de märken som hon fått efter misshandeln.

50-åringen finns under fyra avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare. Det framkommer även att han har ett missbruk av alkohol.

Mannen döms nu för misshandel och skadegörelse, och påföljden bestäms till villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar.

Läs också: Man anhållen misstänkt för misshandel av närstående kvinna i Sundsvall