Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misstänkt för dråpförsök på kvinna – skedde för tolv år sedan

En man har skadat en kvinna så pass svårt i Sundsvall att polisen har upprättat en anmälan om försök till dråp. Brottet ska ha skett 2005, vilket gör det svårutrett för polisen.

Under tisdagen höll polisen ett förhör med en kvinna i 40-årsåldern i Sundsvall. I samband med det framkom det uppgifter som gjorde att en anmälan om försök till dråp upprättades.

– En man i 70-årsåldern har orsakat henne så svåra skador att vi upprättade en sådan anmälan. Men exakt hur det ska ha gått till tänker jag inte gå in på eftersom detta anmäldes igår, säger Veronica Andersson, gruppchef på avdelningen för grova brott vid polisen i Västernorrland.

De två personerna har en relation med varandra, men på vilket sätt framgår inte i anmälan. Det misstänkta brottet ska ha skett utomhus i centrala Sundsvall i februari 2005, alltså för mer än tolv år sedan.

– Det är svårt att utreda när det ska ha skett så långt bak i tiden. Vi tittar övergripande vad vi kan göra och vilka spår det finns att säkra. Nu inväntar vi direktiv från åklagare för hur vi ska gå vidare, men det börjar ju givetvis med förhör med de inblandade, säger Veronica Andersson.

Hur kommer det sig att detta kommer fram just nu, mer än 12 år sedan det hände?

– Jag vet inte varför detta inte är anmält tidigare, säger Veronica Andersson.