Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misstänkt för mordförsök på sina grannar

En man i 40-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mordförsök på sina grannar i Järpen.
Ett par ska ha attackerats med en kökskniv när de konfronterade gärningsmannen – som ska ha hotat flera barn.
– Den misstänkte drar fram en kniv och hugger mot dem, säger Stefan Fredriksson, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland.

Knivdramat utspelade sig vid 18-tiden på söndagseftermiddagen. Enligt polisen besökte mannen och kvinnan grannen för att fråga om varför han tidigare samma dag hotat barn. Den misstänkte gärningsmannen ska då ha svarat – med flera knivutfall.

– De lyckas värja sig och då vänder den misstänkte åter in i lägenheten, säger Stefan Fredriksson.

Paret undkom attacken med fysiska skador som bedöms som lindriga. En och en halv timme senare, vid 19.30-tiden, kunde polisen gripa mannen – som låst in sig i lägenheten. Senare beslutade jouråklagare att anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för mord- alternativt dråpförsök.

När ÖP pratar med Per Thelin, presstalesman vid Jämtlandspolisen, på måndagsförmiddagen säger han att mannen inledningsvis förnekar brott. Under måndagen ska mannen höras ytterligare om händelsen. Polisen har tagit flera köksknivar i beslag.

ÖP har pratat med en person som såg polisen agera väldigt bestämt vid lägenheten under ingripandet i söndags kväll. Men annars har det varit lugnt i området menar personen.

En granne säger till ÖP att hon inte hörde något trots att hon var hemma hela dagen. När hon får reda på vad som ska ha hänt säger hon:

– Men herregud vad bedrövligt, man blir alldeles skakig.