Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man och kvinna häktade efter grovt våldsbrott

Två personer häktades på fredagen misstänkta för grov misshandel. Våldsbrottet ska ha skett på en adress i Sundsvall den 26 februari.

De två misstänkta, en kvinna i 25-årsåldern och en man i 35-årsåldern, anhölls i tisdags.

Läs även: Två anhållna för grov misshandel

Under fredagen häktades först mannen som misstänks för grov misshandel och som anses kunna försvåra utredningen på fri fot. Han har tidigare dömts för brott flera gånger och åklagaren begärde honom också häktad med anledning av risk för fortsatt brottslighet.

Sundsvalls tingsrätt beslutade även att häkta kvinnan trots att hon förnekat brott och bestred åklagarens häktningsyrkande.

– Hon medger att hon har varit på platsen och bråkat med de båda målsägarna men gör gällande att hon agerat i självförsvar, säger kvinnans försvarsadvokat Fredrik Lindberg.

Rätten fattade ändå beslutet att häkta kvinna som också anses kunna försvåra utredningen på fri fot. Åklagaren har nu fram till den 1 april på sig innan åtal ska vara väckt.