Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man omkom i olyckan i Nysäter – körde av vägen med timmerbil

En man i 40-årsåldern avled i samband med den olycka som inträffade på väg 320 i Nysäter, mellan Kovland och Holm, under onsdagsmorgonen. Mannen ska enligt polisen vara hemmahörande i Västernorrland och anhöriga är underrättade.

Larmet om olyckan kom strax före klockan åtta på onsdagsmorgonen. En timmerbil hade kört av vägen och ned för ett mindre stup. När polis och räddningstjänst kom fram konstaterades att mannen var avliden.

En kranbil och en tungbärgare arbetade länge och intensivt med att få upp fordonet för att kunna få ut mannen.

Tidigare artikel: Allvarlig olycka i Nysäter – lastbil körde ut för mindre stup

Vägen stängdes periodvis av helt under räddningsarbetet. Polisen på plats dirigerade om trafiken och förbipasserande uppmanades att ta en annan väg.

Vid niotiden öppnades ett av körfälten, men strax därefter stängdes båda återigen för bärgning och framkomligheten var begränsad under dagen. Vid 22.15 meddelade Trafikverket att vägen återigen är öppen efter bärgningen.

För Plus-kunder: Elva olyckor under 2017 – här har timmerbilarna kraschat i Medelpad under året

TV: Vi sände live från olycksplatsen under morgonen.