Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man sa till polis att bilen blivit stulen – men grannen såg mannen själv köra

En man i 60-årsåldern utan körkort körde iväg med bilen och lämnade den i en skog i Sundsvall. Sedan anmälde han bilen stulen – det trots att grannarna sett honom köra iväg med den.

Det var i maj tidigare i år som mannen tog bilen trots att han inte hade något körkort. Han lämnade sedan bilen i ett skogsparti i Sundsvall och gick hem. Utanför sitt hus möttes han av flera poliser. Till dem sa han att bilen blivit stulen och att han gått ut för att leta efter den.

Men det han inte visste om var att grannen sett att det var han som kört bilen. Han sa till polisen att han förstått att det var mannen som suttit bakom ratten genom hans "sneda stil".

Läs också: Drogad man körde bil och bar på kniv – nu döms han för flera brott

Tingsrätten bedömer att grannen lämnat en mycket detaljerad berättelse. Han har också sagt att det var rätt så ljust ute när han såg 60-åringen köra förbi hans hus. Något som polisen också bekräftar.

Därför döms mannen för olovlig körning, grovt brott eftersom han kört olovligt tidigare. Påföljden bestäms till dagsböter.