Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man ska inte behöva vara rädd för att uttrycka en åsikt – pseudonym skyddar skribenten

Många vill förbjuda pseudonym. Varför skall man tvingas vara rädd för att yttra en åsikt? I dag har vi ett debattklimat där politiker drar sig undan det offentliga livet av rädsla för repressalier. Vissa människor kan inte dra en skiljelinje mellan det privata och det offentliga, därmed blir många debattörer utbrända.

Jag har personligen blivit tvungen att debattera mina inlägg på arbetsplatser därför att man trott att de varit riktade mot arbetsplatsen och inte hela Sverige vilket har resulterat i medhåll från de arbetande och ilska från arbetsgivarna när mina inlägg ofta handlat om gräsrötterna. Vidare finns det de som velat tysta min opinion med handgripligheter. Ett pseudonym skyddar debattören från tråkigheter som att exempelvis få intetsägande kritik i form av exkrementer i sin brevlåda.

En som varit med ett tag

Läs också:

Rätten att uttrycka sig betyder inte att vi behöver häva ur oss vad som helst

Att vara anonym är inte samma sak som att inte kunna stå för sin åsikt

Debatt: Det är gammalmedias renhållningsansvar att hålla ordning bland insändarna

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel