Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skickade hotmeddelanden med bild på sönderskuren soffa

Mannen skickade en bild på en sönderskuren soffa och ett meddelande om att han skulle göra samma sak med dem till två kvinnor. Men han såg inte det som ett hot.

I slutet av augusti 2014 skar mannen sönder sin och sambons soffa med en kniv efter ett bråk. Sedan placerade han en lapp på den sönderskurna soffan med ett meddelande som sa "Jag ska göra samma sak med dig".

Meddelandet skickades till sambon men även till en av hennes kompisar som också fick andra otrevliga meddelanden på sin telefon från mannen sedan hon sökt kvinnan.

Läs också: Kvinna föll offer för soffmassaker

När polis omhändertog mannen vad han berusad och sa att han rökt cannabis. I förhör medgav han att han skurit sönder soffan men sagt att den tillhörde dem båda och att det därför inte borde betraktas som ett brott.

Mannen som är i 30-årsåldern har också sagt att han inte hade för avsikt att hota sambon med meddelandet och att det inte ens var meningen att skicka det till hennes kompis. Han döms trots det för både skadegörelse och olaga hot. Tingsrätten dömer mannen till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.