Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man slogs blodig med knogjärn i Ljustadalen – nu döms två för grov misshandel

Vid midnatt den 15 november slogs en man i 60-årsåldern blodig i sitt hem av två gärningsmän. De båda flydde sedan från plasten samtidigt som offrets grannar larmade polisen.

Annons

En av förövarna var beväpnad med kniv, den andre med ett knogjärn. Tillsammans misshandlade de mannen som är i 60-årsåldern i hans eget hem.

Läs också: En till sjukhus efter misshandel med tillhyggen

Den utsatte mannen har sagt att den grova misshandeln kan ha varit en hämnd för en tidigare polisanmälan han gjort. Han har också berättat att gärningsmännen slet av honom ett halsband han bar i samband med misshandeln. De sakerna har inte kunnat styrkas i rätten och därmed frias gärningsmännen från misstankarna som rörde rån och övergrepp i rättssak.

Däremot döms männen, båda är i 25-årsåldern, mot sitt nekande för den grova misshandeln. Förutom den utsatte mannens uppgifter finns ett vittnesmål från en granne som såg dem när de lämnade bostaden och bevis i form av att en av gärningsmännen hade kläder med blod från offret hemma hos sig efter misshandeln.

Läs också: Anhållen för grov misshandel med knogjärn

Båda männen döms till fängelse i ett år och tre månader. För en av dem förklaras också en villkorligt medgiven frihet om fyra månader som förverkad, domen mot honom rör även grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Gärningsmännen döms också att betala drygt 17 000 kronor i skadestånd till målsägaren.

Läs också: Följde blodspår i trapphus –hittade skadad i knogjärnsmisshandel