Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man som misstänks för kvinnomisshandel häktad

Vid flera tillfällen ska en man i 40-årsåldern ha misshandlat, hotat och kränkt en kvinna han tidigare levt tillsammans med. Nu har tingsrätten beslutat att häkta mannen.

I fredags eftermiddag fick polisen larm om att mannen misshandlat kvinnan och slagit sönder framrutan på hennes bil när hon försökte fly från honom.

– Han ska ha ställt sin bil framför hennes för att blockera vägen och sedan slagit sönder framrutan på hennes bil, säger Jesper Claesson, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

Det ska ha skett när kvinnan försökte fly sedan mannen misshandlat henne.

Mannen greps och anhölls senare samma kväll.

Läs även: Tryckte upp sin sambo mot väggen efter bråk

Eftersom det kommit fram att mannen ska ha utsatt kvinnan för våldsbrott och kränkningar under en längre tid misstänks han nu för grov kvinnofridskränkning. På måndagen häktades mannen sedan åklagare begärt det med hänvisning till att det finns risk att han försvårar utredningen och fortsätter begå brott på fri fot.

Läs även: Kraftig ökning av antalet närståendebrott