Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man vet aldrig när vi får ny regering

Annons

Dagens Sverige har inte på mycket länge varit så polariserad som nu. Samtidigt som vi ser kriserna avlösa varandra har vi tidernas svagaste regering. Med ett parlamentariskt läge som inte gör det mycket bättre. Det är då man vill att det ska finnas stor lust till att lägga fram reformer som gör att Sverige blir ett bättre land att leva i.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Men för de rödgröna partierna är initiativförmågan mycket låg, vilket är ett problem, framför allt för verklighetens folk. Som upplever att pajkastningen är som mest intensiv just nu. Detta påverkar givetvis de rödgröna ungdomsförbunden som tappar initiativförmågan. För det är Grön Ungdom, SSU och Ung Vänster som ska vara blåslampan på sina moderpartier.

Men när kriser slår till ... Som i höstas, då kom det anklagelser om rasism från egna leden. I synnerhet inom socialdemokratin och SSU. Då trodde man att det kunde bli något spännande under 2016. I stället har de rödgröna rörelserna tappat styrfart. Vilket är ett bekymmer för hela Sverige.

Därför är det viktigt med en pigg och vaken opposition i Alliansen. För man vet inte när vi får en ny regering.

Robert Barkéus

Distriktordförande KDU Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel