Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Månadens landsbygdsföretagare finns i Nedansjö

Erikssons Mekaniska Verkstad i Nedansjö har utnämnts till februaris månads landsbygdsföretag. Företaget är därmed nominerat till årets landsbygdföretag som kommer att delas ut i december.

Bakom utmärkelsen står LRF, Swedbank och Sundsvall kommun.
Eriksson Mekaniska Verkstad är ett genuint familjeföretag som funnits sedan 1969 och år 2000 ombildades till ett aktiebolag där pappa Rolf Eriksson är ägare tillsammans med sönerna Anders och Dan.
Framtidutsikterna för företaget är goda. Kundstocken har en god spridning och består förutom de stora företagen i Sundsvall även av en rad mindre kunder.
Alla de stora är våra kunder, berättar Rolf Eriksson.
Omsättning ligger på cirka 6,5 miljoner och företaget har för närvarande åtta årsanställda. Företaget står inför omfattande investeringar i år. Bygglov har sökts för en ny monteringshall som beräknas kosta 600 000 kronor. Planer finns även på att köpa en ny svarv för 1,5 miljon kronor.
Erfarenhet och praktisk skicklighet är företagets största tillgång trots att utbildningen inte varit så lång. Pappan Rolf gick bara 7,5 år i skolan men har hållit på 40 år i branschen. Sönerna Anders och Dan gick båda nio år i skolan med hade redan då tillbringat mycket tid i verkstaden.
De är födda här, säger Rolf Eriksson.
En iransk man har praktiserat vid företaget sedan strax före jul. Han kommer att anställas i början av april.
Företaget har genom åren skaffat sig ett gott rykte som problemlösare av rang. De har även blivit kända för att både ha bra kvalitet på det som produceras i verkstaden samt att hålla leveranstiderna.
Några problem med att få jobb har de inte haft de senaste åren. Snarare har det varit tvärtom att de tvingats säga nej för att tiden inte har räckt till. Skärande bearbetning i svarvar och fräsar är företagets specialitet. Reservdelar till utrustning men även nya delar till mobila krossverk som säljs av Tesab.
Bland de mera exklusiva saker som tillverkats är prototyperna till teknikföretaget Naveros lådor. En vattenpump för att spruta sjövatten på is för att förstärka vägar på is finns även bland produkt erna.