Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många är vi som slitit ut oss i samhällets tjänst – och vad fick vi för det?

Det är väldigt vad rädda man är att de med lågavlönade och slitsamma jobb ska komma till tals! Naturligtvis behövs de slitsamma jobben om samhället ska upprätta sin status, men ingen tycks vilja veta av de som sliter ut sig i förtid och måste leva av allmosor resten av sina liv.

Av erfarenhet vet vi alla att arbeten med återkommande, enformiga och tunga lyft sliter på kroppen och för många innebär detta att man måste leva av allmosor efter 50 eller 60 års ålder. Naturligtvis kan man genom träning och sjukgymnastik klara sig en stund längre, men för många hjälper det föga.

Att vi år 2018 har sådan nervärderande syn på människor att man både från fackligt och politisk nivå låter detta vansinne få fortgå är skrämmande, särskilt för oss äldre.

Jag kan inte förstå att fackföreningar och politiker låter detta vansinne få fortgå då vi vet att många slås ut psykiskt och fysiskt.

Jag vet människor och särskilt kvinnor som jobbat inom vård och omsorg som måste leva av sin make korta stunder då de inte vet om sjukförsäkringens läkare godkänner vad den egna läkaren skriver i sjukintyget. Ska det verkligen vara så att en läkare kan slå ut en annans läkares bedömning och lämna den sjuke i ovisshet?

Jag kan inte förstå att fackföreningar och politiker låter detta vansinne få fortgå då vi vet att många slås ut psykiskt och fysiskt av vansinnet. Att det är vansinnigt att många som slitit ner sin hälsa i samhällets tjänst och sedan blir förtappade till soptippen när hälsan och ålderdomen sätter in måste väl de flesta med sinnet i behåll hålla med om, oavsett politisk tillhörighet.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Eller är det så att vi åter anammat forna tiders synsätt på människor att det måste vara skillnad på kreti och pleti ända in i döden, och att vi därmed också importerar arbetskraft från låglöneländer som ska ta "skitjobben" och hoppas på att de återvänder hem innan de kostar sjukvården för mycket? Kostar och kostar förresten. Vi ser redan att våra läkare går i statens ledband och gör sjuka till friska genom byråkratiska pennstreck och därmed är man kvitt det problemet.

Feghet och följsamhet tycks vara de flestas mantra år 2018.

Bedrövad

Fler insändare:

LSS handlar om mer än att bara överleva – att ta bort det är ett brott mot våra mänskliga rättigheter

Snart är sommaren här – de hemvändande barnens tid att möta fnysande och oförstående vuxna

Vi kan spara miljontals kronor på vår åldrande befolkning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel