Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många fyndade på bytesmarknaden

Sundsvalls slalomklubbs bytesmarknad lockade som vanligt många när den arrangerades i helgen.
– Vi kommer varje år, säger Anna-Karin Zell som är på plats med barnen Milla och Melvin.

Sedan många år anordnar klubben en bytesmarknad i oktober. Platserna har varierat men för andra året i rad höll de till i Bilbolagets lokaler på Bultgatan.

– Redan från start var det mycket folk som köade. Vi har fokuserat mycket på att marknadsföra oss och göra det enkelt för våra kunder. I år har vi till exempel gjort det möjligt att betala med kort, säger Veronica Eriksson som är en av marknadsgeneralerna.

Exakta besökssiffror har de inte men att det är populärt råder det ingen tvekan om.

– Det kommer tusentals och massor med skidor, pjäxor och annan vintersportutrustning lämnas in för försäljning, säger den andra generalen, Petra Kreij.

Det är i huvudsak utrustning för barn som byter ägare och mitt i kommersen fanns Christel Ling tillsammans med sonen Benjamin.

– Det är superbra tillfälle att fynda och det går också att få jättebra hjälp, säger hon samtidigt som Pär Abersten från slalomklubben ger råd om vad de ska tänka på.

Malin Tuvesson är på plats med sonen Albin och maken Ola. De är på jakt efter framför allt ett par slalompjäxor till Albin.

– Här kan man prova många olika storleker och modeller. Det är svårare att köpa begagnat på internet, säger hon.

– Men det är lite varmt och trångt också.

Mycket ideellt jobb från klubbens medlemmar ligger bakom arrangemanget men de får sin belöning när vintern närmar sig.

– Då åker hela klubben på ett upptaktsläger i Vemdalen och intäkterna härifrån gör det möjligt för alla att åka med sina familjer, säger Veronica Eriksson.