Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många proteströstar på SD – släpp in partiet i finrummet för att minska väljarstödet

Låt mig först tydligt framhålla att min röst i valet inte tillfallit SD, men jag kan inte låta bli att se framtida problem med det sätt som SD i dag behandlas av så kallade demokratiska partier och deras företrädare.

Det är inte länge sedan Lars Ohly, tidigare partiledare för Vänsterpartiet, framhöll att Vänsterpartiet minsann är ett kommunistiskt parti. Om det stämmer så har man ju varit det ända sedan första världskriget under varierande namn. Och visst pekar Jonas Sjöstedts åsikter på att man fortfarande är ett parti med kommunistisk inriktning och ser staten som ensam ägare till allt som ska ägas, göras och ske i landet. Och valfrihet i skola, vård och omsorg är tabu för honom och Vänsterpartiet. Och med det partiet samarbetar Socialdemokraterna och än värre Miljöpartiet i det som kallas vänsterblocket.

SD bildades 1988 och var länge ett ytterlighetsparti på högerkanten. 2011 ombildades partiet och man fick en mer konstruktiv programförklaring. Alla gamla uvar från förr, som då gav partiet dess negativa profil, är ju borta i dag. Så partiet borde anses vara  mer demokratiskt än Vänsterpartiet.

Men om Alliansen skulle ens så mycket som samtala ytterst lite med SD så skälls man ut av S, V och Mp. Varför? SD har funnits i politiken sedan 30 år och arbetat sig upp med en hyfsad väljarsympati. Och som läget är i dag så tror jag att de flesta anser att SD är mer rumsrent än V. Varför ska man då inte behandlas av politiska partiers företrädare på ett anständigt sätt?

Jag tror att den dag SD släpps in i finrummet så kommer man i efterföljande val att tappa visst väljarstöd. Just nu röstar många i protest på SD.

Ni företrädare i rikspolitiken för Alliansen; Visa var skåpet ska stå och våga säga det ni egentligen innerst inne anser, men hittills varit för fega att göra. Sträck ut åtminstone ett lillfinger till Jimmie Åkesson!  Följ exemplen från många kommuner i landet!

Gerhard Cederberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel