Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många skriker glåpord till domarna – heja fram laget i arenan eller stanna hemma och vråla till tv:n

Tänk dig att du går på en affär och personen framför dig i kön får rabatt, men när du ska betala får du ingen rabatt. Ställer du då till med en scen och skriker att kassapersonalen är ful, äcklig och dum i huvudet? Nej det gör du inte.

Tänk dig att du besiktar bilen och din bil går igenom, men personen efter dig får några anmärkningar på sin bil. Ställer du då till med en scen och skriker att besiktningspersonalen är blind, prostituerad och att personalen favoriserar vissa bilmärken? Nej det gör du inte.

Tänk dig att du går på en hockeymatch och laget du håller på får en utvisning emot sig, medan laget de möter inte fick någon utvisning vid en tidigare situation. Ställer du då till med en scen och buar, skriker att domarjäveln är en blind hora, att domaren är en idiot som svalt pipan, att domaren favoriserar alla andra lag förutom det du håller på, att domaren är ful, tjock, efterbliven, dum i huvudet eller att domaren kanske rent av ska dö? Ja det gör du tyvärr.

Det är så många människor (chockerade nog så är det främst vuxna) på plats i arenan som inte kan bete sig och heja fram sitt lag, utan skriker sig hesa på männen i randigt istället.

Väx upp och tänk på hur ni uppför er, ni är inte ensamma i arenan. Tråkigt att barn och yngre som bara vill få se sitt favoritlag spela måste uppleva att vuxna människor skämmer ut sig. Det är sällan domarnas fel att laget du håller på släpper in fler mål än det andra laget och förlorar matcher. Kan man inte uppföra sig civiliserat så kan man stanna hemma.

Medgångssupportrar har jag inte heller mycket till övers för, men hellre en arena med färre folk som faktiskt engagerat hejar på laget än en arena med mer publik som bara bidrar med negativitet. Ni kan stanna hemma och skrika era glåpord till tv:n.

KJHBM

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel