Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många tips om Junselevargen

Svenska rovdjursföreningen har fått in många tips om vad som hänt Junselevargen. Flera av dem tyder på att vargarna dödats.
– Farhågorna att Junselevargen inte längre lever har ökat, säger Ann Dahlreus, generalsekreterare på Svenska rovdjursföreningen.

Före påsk gick Rovdjursföreningen ut och utfäste en belöning på 100 000 kronor till den som kan ge upplysningar om vad som hänt med Junselevargen och hennes partner. De båda vargarna har inte varit synliga sedan den 20 februari. Att de bara skulle ha gått up i rök tror inte Svenska rovdjursförningen. De tycker att det är viktigt att ta reda på vad som hänt.

Nyheten om belöningen fick stor spridning i media och före, under och efter påskhelgen har det duggat in en hel del tips. Vissa tips handlar om observationer av vargliknande djur, inte från själva reviret utan en bit utanför. Inget av dessa tips är riktigt heta. Annan information säger att vargarna dödats.

– Vi kontrollerar alla tips, säger Dahlreus.

Hur gör ni det?

– Det kan jag inte gå in på, läget är känsligt just nu.

Svenska rovdjursföreningen hoppas fortfarande att vargparet ska vara i livet. Men eftersom det inte bekräftats några spår efter vargparet på över två månader blir sannolikheten att de ska vara vid liv allt mindre.

– Vi märker att engagemanget för vargen är stort. Majoriteten vill ha dem och jag har pratat med många från Junsele. Men vi vill fortfarande ha in tips. Det kan ju vara så att det finns någon som vet mer om vad som hänt vargarna men som måste få tid på sig att tänka, säger Ann Dahlreus.