Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många trick på vågen

För andra året i rad har Himlabadet stått som arrangörer för de inofficiella svenska mästerskapen i inomhussufing.

– Tävlingen har varit över förväntan, säger tävlingsledaren och ordförande i svenska surfförbundet Martin Bylund.

Det brukar heta att det bästa med SM är att det alltid är en svensk som vinner – men i de här mästerskapen så fanns även utländska tävlanden representerade.

Tävlingen avgjordes i tre kategorier; dam, junior och en öppen klass där alla oavsett kön eller ålder var välkomna.

Men i varken dam- eller den öppna klassen så blev det svenska segrare, istället kom vinnarna från USA och Tyskland.

Amerikanskan Lauren Holland visste exakt hur brädan skulle manövreras på den konstgjorda vågen.

Hon tog sig till semifinal i den tuffa öppna klassen – och var bäst av tjejerna.

– Alltså det här är awesome, det går nästan inte att tävla på det här sättet inomhus. Arrangörerna har gjort ett fantastiskt organiserat och bra jobb, säger Floridabon Lauren Holland, som också nämner att det är första gången i sitt liv hon ser snö.

– De andra tjejerna hade så otroligt olika stilar när de körde, som jag aldrig sett innan. Det är svårt att tävla emot, eftersom att man inte vet vad domarna gillar.

I den lite yngre klassen segrade den regerande svenska juniormästaren i vågsurfing, Odd Persson. Bronset i samma klass knep Sundsvallskillen Gustav Kalm som tävlade för första gången på en surfbräda.

– Jag var lite nervös i början, men det släppte ganska snabbt. Riktigt kul att få träffa killarna från Tyskland, de är helt grymma. De lärde mig göra en hoppstart med kickflip, som jag klarade! säger han.

Ännu en som ställde upp i tävlingssammanhang för första gången var Christoffer Björk i den öppna klassen.

– Det var jäkligt kul, jag trodde inte ens att jag skulle ta mig till kvartsfinal. Jag klarade en 360 för första gången i dag, känslan när man sätter ett nytt trick är helt underbar. Man blir lycklig i hela kroppen.

Vann den öppna klassen gjorde tysken Gerry Schlegel.