Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångfaldsdagen viktig – men tänk ekonomiskt och hyr in lokala föreläsare

Häromveckan anordnade Sundsvalls kommun den årliga Mångfaldsdagen som är en viktig kunskapsdag om hur vi i samhället ser, tolkar och jobbar med mångfald i verksamhet, synen på medmänniskor men också i det offentliga.

Jag har själv varit en flitig besökare av eventet och tycker att det är en upplevelse att lyssna, men också att träffa andra besökare där. Men som en lojal kommunmedborgare och med anledning av att vi har en kommunekonomi i kris där nedskärningar och resursomfördelning är en närvarande verklighet, är det högst anmärkningsvärt att Sundsvalls kommun inte prioriterar mer lokala och nationella föreläsare för att spara på pengar och omkostnader. Vårt län är fyllt av kunskap och resurser som skulle kunna del med sig i en så viktig fråga som mångfald.

Jag vill inte prata ner arrangemanget, men tycker att det är viktigt att kommunen tänker mer ekonomiskt, särskilt när ni har lokala förmågor till möjliga föreläsare istället för att hyra in föreläsare från Dubai.

Oroad skattebetalare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: [+] Mångfaldsdagen med Jan Eliasson och Nour El Refai som främsta dragplåster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel