Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljonföretaget startar friskola – anställer rektor från Skönsmons skola

Mjukvaruföretaget Monitor från Hudiksvall växer.
Nu vill de starta en friskola som ska ge nya medarbetare till företaget – och få tjejer teknikintresserade.
Rektor blir Johanna Örnehag – från Skönsmons skola.
– Hon var på bettet, säger "Monitor-Åke" Persson.

Monitor hade ännu ett fint år förra året. 77 miljoner plus efter finansnetto. Men det hör till vanligheterna.

Nu vill de starta upp en friskola – med en rektor från Sundsvall.

Johanna Örnehag jobbar just nu som rektor på Skönsmons skola och är uppvuxen i Hudiksvall. Tidigare var hon lärare i Uppland under 17 år, innan hon återvände till hemorten som lärare och sedan som rektor.

– Jag tyckte Johanna var på bettet det är hon som blir rektor och ska sköta skolan. Vi resonerade, jobbade på det under hösten och till slut tyckte jag att vi kör, berättar Åke Persson.

Det handlar om en årskurs 4–9-skola i storleksordningen 300 elever och på sikt om en utveckling mot gymnasium.

Den första februari ska ansökan vara inne. Det är en omfattande ansökan som redan är väl genomarbetad.

– Vi håller just nu på med intresseundersökning och den gör vi utifrån årskurs fyra till nio. Sedan beror det lite på hur svarsfrekvensen blir och då ansöker vi utifrån den, säger Johanna Örnehag.

Den blivande Monitorskolan måste kunna visa att det finns ett elevunderlag tre år framåt, eftersom man räknar med att det tar tre år att etablera en friskola.

– Det är staten som fattar beslut och sedan får kommunen lämna yttrande, förklarar Johanna Örnehag.

Om ansökan blir beviljad kan det bli skolstart augusti 2017.

Johanna Örnehag berättar att fokus kommer att ligga på fokus kommer att ligga på digital kompetens och på rörelse, idrott och hälsa.

– Lärarna måste också ha digital kompetens för att få jobba här, det är inget val, slår hon fast.

– Sedan kommer den digitala kompetensen att variera men det bästa är att man lär sig av varandra, även kollegialt. Det ska vi inte vara rädda för.

Johanna Örnehag pekar på att skolorna generellt sett inte ligger i framkant när det gäller den digitala utvecklingen.

– På den skola jag jobbar på har vi dragit igång ett utvecklingsarbete och kommit ganska långt, men i kommunal verksamhet är man begränsad av kommunens beslut, riktlinjer och förutsättningar. I friskolan kan man inom statens regler vara lite friare, säger Johanna Örnehag.

En tanke med skolan och samarbetet med Monitor är att Hudiksvall ska få en bra kompetens i framtiden och att inte ungdomarna flyttar härifrån.

– Det var det jag nappade på. Vi behöver ha arbetskraft här för att slippa lägga tillverkning och produktutveckling utomlands. Då bör man börja i tid, från grunden, och sedan fylla på ända upp till gymnasienivå, säger Åke Persson, som inte vill avslöja vilka fler planer han har på hyllan.