Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångsidig musikant blev årets Taubestipendiat i Sundsvall

Allt från opera till rock och covers finns på paletten hos den som kammade hem Taubesällskapen Nordostens utmärkelse i år.
Klas Norberg är "en glad musikant, en driven och mångfacetterad artist som bjuder på sig själv", tyckte juryn.

Sedan 2010 har Sundsvalls Taubesällskap Nordosten delat ut en årlig utmärkelse till en lokal musikant. I år är det Årets Trubadur som mottagaren korats till. Priset är ett diplom och 5000 kronor.

Juryns motivering är mångsidigheten och att Klas Norberg gärna plockar fram det oväntade. Han är "skolad operasångare och mycket anlitad trubadur, underhållare och solosångare vid fester, pubkvällar, bröllop, gudstjänster, oratorium och andra klassiska sammanhang. Är sångare i 50-talsrockbandet The Scramblers och spelar också i coverbandet Bandet. Har den egna folk- o visgruppen Noratrion och framträder också gärna i Holmsten Trio och i duo tillsammans med sin hustru Sanna Norberg."

Priset delades ut den 17 november. Bland tidigare pristagare finns trubaduren Lars Åke Melin, studentkören Gungner, folksångerskan Ulrika Bodén och vissångaren Stefan Groth.

Läs om förra årets pristagare: Stefan Groth blev Årets Trubadur

Läs om pristagaren 2015: Thore blev Årets Musikant