Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manifestation för gamla E4 genom Sundsvall: "Ropen skalla, körfält till alla"

Under lördagen samlades privatpersoner, moderater och motormän i centrala Sundsvall för att demonstrera mot att gamla E4:ans filer utanför Kasino Kosmopol ska minska. På protestlistan finns drygt 5 000 namn.
– Det är inte okej att riva upp beslut vi redan kommit överens om, säger Moderaternas gruppledare i Stadsbyggnadsnämnden, Gunilla Molin (M).

Annons

Den 23 november 2015 startade Rikhard Tiittanen en Facebook-grupp och en digital protestlista för att stoppa ombyggnationen av gamla E4:an. Under lördagen hade protestlistan lite drygt 5 000 underskrifter, och Motormännen och Moderaterna hade slutit upp för att manifestera i centrala Sundsvall.

– Det är självklart viktigt med alla körfälten för att underlätta för trafik genom centrala Sundsvall, säger Claes Håkan Sjölund från Motormännen.

Moderaterna och Gunilla Molin har tidigare velat ha en utredning innan man tar ett beslut om gamla E4:an, men har sedan ändrat sig.

– Vi blev överkörda i nämnden när vi ville det, och sedan märkte vi av opinionen. Så nu sätter vi hårt mot hårt, säger Gunilla Molin.

Kort efter att Moderaternas förslag om en utredning blivit nerröstat i nämnden kom Gunilla Molin i kontakt med Rikhard Tiittanen och Motormännen.

– Vi har sammanstrålat i ett gemensamt intresse, och vi arbetar bra tillsammans, säger Gunilla Molin.