Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen som sköts av polis gjorde utfall med yxa – försökte döda polishund

Artikel 6 av 8
Skjutningen i Fagervik
Visa alla artiklar

Den man i 65-årsåldern som blev skjuten av polis i Timrå den 7 juli var beväpnad med en yxa och ska ha gjort utfall mot två poliser och en polishund. Nu åtalas mannen för grovt hot mot tjänsteman i två fall och försök till grov skadegörelse.

Läs också: Aggressiv man skjuten av polis i Timrå – förd till sjukhus

Vid 18.50- tiden på torsdagskvällen den 7 juli fick polisen in ett larm om en man i Fagervik betedde sig konstigt och var aggressiv. Enligt anmälaren verkade mannen vara sjuk eller påverkad och eventuellt skulle han också vara beväpnad.

En patrull larmades till platsen, en bostad i Fagervik, och bara några minuter efter att polisen kommit fram meddelade de att de blivit angripna och i nödvärn skjutit mot mannen.

Ambulans tillkallades och den mannen fördes till sjukhus med en allvarlig skottskada i buken.

Läs också: Man sköts av polis – begärs häktad för flera grova brott

Nu åtalas mannen.

Av stämningsansökan framgår att han var beväpnad med en yxa och gjorde utfall mot två poliser samt ska ha försökt skada eller döda en av polisernas tjänstehund.

I förhör har den misstänkte mannen förnekat brott.

Bland åklagarens beivsning mot mannen finns också upgifter från ett vittne som kan berätta vad som hände innan polis kallades till platsen.

Läs också: Efter skottlossningen i Fagervik – ägaren till huset måste städa upp blodet själv

Enligt rutin upprättades också en anmälan om tjänstefel efter händelsen och det ärendet ligger hos utredare från polisens avdelning för särskilda utredningar.